Termeni si conditii

Preturi
Cand folositi serviciile Sageata Albastra, dumneavoastra ca Expeditor, consimtiti atat in numele dumneavoastra cat si numele oricarei persoane pe care vizeaza trasportul, ca Termeni si Conditiile vor intra in vigoare din momentul in care Sageata Albastra accepta efectuarea Transportului. Fiecare Colet va fi efectuat in baza raspunderilor limitate conform celor stipulate aici. Daca Coletul necesita protectie suplimentara atunci se va avea in vedere emiterea unei asigurari care se va plati separat. (Va rugam cititi informatiile suplimentare aflate mai jos).

1. Expeditii neadmise
Expeditorul este obligat sa declare continutul pachetului dat spre transportare ca fiind corespunzator. Sageata Albastra decide ca nu poate transporta un articol in siguranta sau legal (astfel de articole includ dar nu se limiteaza la: animale, aur sau argint in stare nativa, bani, documente cu valoare la purtator, metale si pietre pretioase, arme, parti ale acestora sau munitie, ramasite umane, articole pornografice si narcotice/droguri).

2. Livrarile si Aricolele Ne - livrabile
Transporturile nu pot fi livrate la Cutii Postale SAU Coduri Postale. Articolele sunt livrate la adresa Destinatarului conform celei furnizate de Expeditor . Daca Destinatarul refuza primirea coletului sau refuza efectuarea platii pentru livrare,sau daca Destinatarul nu poate fi identificat sau localizat, Sageata Albastra va returna coletul catre Expeditor, costurile returnarii fiind suportate de Expeditor, in cazul in care Expeditorul nu se va achita de costuri pentru eliberarea coletului, acesta va fi inlaturat sau vandut de catre Sageata Albastra fara asumarea altor obligatii fata de Expeditor sau fata de altcineva, cu profitul raportat la costurile serviciului prestat si costuri administrative si balanta profitului obtinut din vanzare sa fie inapoiata Expeditorului.

3. Verificarea
Sageata Albastra are dreptul de a deschide si inspecta un Colet fara anuntarea in prealabil a Expeditorului.

4. Costurile de Transport si Facturarea
Costurile de Transport aplicate de Sageata Albastra sunt calculate la cea mai mare dintre greutatea reala sau volumetrica si orice Colet poate fi re-cantarit si re-masurat de catre Sageata Albastra pentru confirmarea calculelor. Expeditorul va plati sau va rambursa Sageata Albastra toate costurile de transport, darile si taxele datorate pentru serviciile prestate de Sageata Albastra sau acceptate spre prestare de catre Sageata Albastra in numele Expeditorului sau Destinatarului sau al unei terte parti si orice pretentii, deteriorari, penalitati sau cheltuieli aparute daca Coletul se considera a fi neacceptabil spre transportare conform descrierii de la Punctul 2.

5. Timp limita pentru Plangeri
Toate plangerile trebuie inaintate in scris catre Sageata Albastra in nu mai mult de treizeci (30) de zile de la data la care Sageata Albastra a acceptat efectuarea Transportului, dupa acest termen Sageata Albastra va fi exonerata de orice obligatii.

6. Asigurarea de Transport
Sageata Albastra poate aranja eliberarea acestei asigurari pentru Expeditor acoperind valoarea reala cu privire la pierdere sau orice deteriorare efectiva a Coletului, pusa la dispozitia Expeditorului care completeaza spatiul dedicat asigurarii de pe prima pagina a documentului de transport. Asigurarea de transport nu acopera si pierderile sau deteriorarile indirecte, sau pierderile sau deteriorarile produse de intarzieri.

7. Transporturile Intarziate
Sageata Albastra va face toate eforturile rezonabile pentru a livra Coletul conform orarului de livrare , dar acestea nu sunt garantate si nu fac parte din contract. Sageata Albastra este exonerat de orice pierdere sau deteriorare datorata intarzierilor.

8. Situatii de forta majora
Sageata Albastra este exonerata de orice responsabilitate in cazul oricarei pierderi sau deteriorari aparute in situatii de forta majora care depasesc controlul Sageata Albastra. Aceste situatii de forta majora pot fi considerate :Cutremure, ciclon, furtuna, inundatii, ceata,razboi, orice defect sau caracteristica legata de continutul Coletului; revolta sau ridicare a maselor; orice actiune sau omisie a unei persoane care nu este angajata sau care nu are contract cu Sageata Albastra ex. Expeditor, Destinatar, o terta parte, activitate industriala; si deteriorari electrice sau magnetice, stergerea imaginilor fotografice sau electronice, informatii sau inregistrari.

9. Asigurarile si Garantiile Expeditorului
Expeditorul va asigura si va considera Sageata Albastra exonerat de orice vina in cazul unei pierderi sau deteriorari datorita nesupunerii Expeditorului fata de legile si regulile in vigoare si datorita incalcarii Expeditorului a urmatoarelor asigurari si reprezentari: toate informatiile furnizate de Expeditor sau de reprezentantul acestuia sunt corecte si complete coletul a fost bine impachetat de catre angajatii Expeditorului; Expeditorul a angajat personal de incredere pentru pregatirea coletului Expeditorul a protejat coletul de interventii neautorizate in timpul pregatirii acestuia, depozitari si transportarii catre Sageata Albastra. Coletul este marcat cum trebuie, adresa scrisa si impachetat cum trebuie pentru a se asigura o transportare sigura in conditii normale de manevrare a coletelor.

10. Ruta
Expeditorul este de acord cu toate rutele sau rutele ocolitoare, incluzand posibilitatea ca Coletul sa fie transportat prin locuri de orpire intermediare.